Rezoluțiile din 2020 vs. cele din 2021

S-a mai terminat un an… Poate cel mai dificil de până acum al multor oameni. Dacă ți-ai propus să fii un om mai bun, să devii cea mai bună versiune a ta, și nu ți-a ieșit tocmai cum sperai, nu-i nimic. Important e că ai ajuns aici și o poți lua de la capăt odată cu ocazia Anului Nou.

Pentru mine a fost un an provocator, dar cu toate acestea mi-am îndeplinit majoritatea obiectivelor stabilite. Ba chiar pot zice că am și adăugat câteva gata completate (la care nu mă așteptam) pe parcurs. Astfel, foarte puține rezoluții din 2020 se află pe lista din 2021.

Da, a venit momentul acela în care tragem linie: constatăm ce am făcut bine, ce ar trebui îmbunătățit și pregătim planul de acțiune pentru Anul Nou. După distracția de joi seară, e oportună acum puțină melancolie, nu crezi?

Nu știu cu exactitate cum au decurs cele 12 luni ale anului 2020 pentru tine, ce ai realizat în urma lor și ce îți propui pentru viitor, însă îți pot da un exemplu personal. Poate că te vei regăsi măcar parțial în povestea mea și ți se vor contura sau clarifica gândurile referitoare la propria situație.

Rezoluțiile din 2020 – bifate sau nu?

Cu siguranță nu mi-am închipuit ce va urma în lume atunci când am notat cu grijă 23 de obiective (vârsta mea de la acea vreme) pentru 2020. Mda, nu cred că exista vreo persoană care să poată prevedea ce se va întâmpla.

Aveam diverse tipuri de rezoluții notate, de la cele pragmatice, de genul organizării anumitor activități de voluntariat, la altele mai spirituale și chiar sensibile. Nu judec oamenii după (ne)credință, dar eu afirm cu sinceritate că simțeam o oarecare înstrăinare față de Dumnezeu și voiam din tot sufletul să reiau acea legătură pe care eu o consider sacră.

Lunile au trecut foarte încet, ce-i drept, însă sigur. Încercam să țin panica de virus la distanță de mine și adesea aruncam câte o privire asupra rezoluțiilor mele pentru anul nou. În acest fel reușeam cumva să mă mențin focusată pe ceea ce conta.

Am bifat rând pe rând obiectivele și am rămas acum cu 4 neîndeplinite. Unul e legat de planuri de călătorie, deci e de înțeles de ce nu l-am bifat, în timp ce altele două nu s-au adeverit din cauza timpului meu limitat în comparație cu numărul proiectelor în care mă implic. Ultimul mă proclama o vegetariană convinsă. Ce pot să zic, mai am mult de lucru la acest aspect…

Cert e că în anul care a trecut am învățat că avem o capacitate de adaptare imensă. Lumea digitală este nemărginită și creativitatea umană poate face minuni în toată regula cu ajutorul ei. Trebuie doar să avem încredere și să luptăm pentru ceea ce ne dorim.

Eu am avut ocazia să particip la o mulțime de evenimente online care, dacă se desfășurau în mod fizic, mi-ar fi fost inaccesibile… și nu mă refer că nu aveau rampă sau altceva asemănător.

Și aici ajung la un punct esențial pe care l-am bifat și nici măcar nu se număra printre rezoluții: recunoștința. Am învățat să fiu mult mai recunoscătoare pentru tot ce am și sunt. Apreciez la un nivel mai profund, de exemplu, faptul că părinții mei sunt sănătoși și alături de mine.

Îi mulțumesc divinității că întreaga mea familie e bine și mă bucur enorm pentru fiecare zâmbet pe care apropiații mei mi-l oferă. De asemenea, eu respir și azi, fiindcă nu sunt sigură de ce s-ar întâmpla în cazul în care m-aș îmbolnăvi. Refuz să gândesc negativ.

bookzone.ro

Fericirea e neprețuită, însă am realizat că se obține nemaipomenit de ușor. Ea înseamnă pentru mine o îmbrățișare puternică de-a mamei, o glumă cu tata, gălăgia făcută noaptea de Sweetie (dragul meu iepuraș) când face ture prin cușca lui sau un pachet de pufuleți mâncat împreună cu nepoțelul meu ce va împlini în curând primul lui an de viață.

Ne încăpățânăm să acumulăm lucruri materiale, pierzându-le din vedere pe cele mărunte și deosebite. De aceea, m-am decis să fac unele schimbări…

Ce rezoluții am bătut în cuie pentru 2021

Planul de Anul Nou arată destul de diferit. Ca niciodată, mi-a fost greu să mă opresc la 24 (de data asta). Până acum mă chinuiam să ating cifra magică…

Mi-am propus să fiu deschisă la nou, să mă adaptez în orice împrejurare și să îmi fac timp pentru ceea ce contează. Ni s-a dovedit că nu avem siguranța zilei de mâine, așa că de ce să nu ne bucurăm de cea de azi?

De altfel, e util să știm să facem cât mai multe, iar eu sunt nerăbdătoare să mă dezvolt și să învăț să excelez în multiple arii. Dacă încă mai credeai că învățarea se oprește la o anumită vârstă, presupun că perioada prin care trecem te-a lămurit de contrariu…

Îmi sclipesc efectiv ochii când mă gândesc la scopurile pe care mi le-am stabilit atât pe plan profesional, cât mai ales personal. Totuși, cel mai mult îmi doresc ca, indiferent ce s-ar petrece și încotro m-aș îndrepta de voie sau de nevoie, să fiu mereu eu. Aceasta e rezoluția care, în opinia mea, le sintetizează pe toate.

Sper că ți-ai fixat deja obiectivele pentru 2021 și sunt SMART (Specifice, Măsurabile, Accesibile, Realizabile și se încadrează în Timp). Dacă nu le-ai trecut pe foaie încă, să știi că nu e prea târziu să o faci.

Crede-mă pe cuvânt, îți va fi mult mai ușor să îndeplinești scopuri pentru anul nou palpabile, care deja s-au format cu amănunțire în mintea ta și au prins rădăcini pe hârtie.

Îți doresc ca Anul Nou să fie exact pe gustul tău!

Abonează-te pe blog și te voi ține la curent cu ce mai postez!

Share now:

Află noutățile din lumea mea

Te țin la curent cu ce mai postez pe blog, de la informații despre content și copywriting, până la cele legate de diversitate și incluziune. Promit că îți spun și povești interesante. Multe, multe povești.