Mind Architect îți “proiectează” mintea

M-am tot gândit ce să îți recomand. La haine cu siguranță nu sunt expertă, artele machiajului abia încep cu timiditate să le descopăr, iar despre cărți vorbesc deja în rubrica de recenzii (și nu numai).

Meditând așa, mi-am dat seama că ar trebui să promovez una dintre poate prea puținele mele obiceiuri sănătoase: podcast-urile Mind Architect. De câteva luni bune dau startul săptămânii cu Paul Olteanu și sfaturile sale extraordinare în materie de psihologie și psihoterapie din podcast-urile Mind Architect de pe YouTube.

elefant.ro

Tendința mea de a trăi efectiv stările negative ale celor care îmi povestesc că trec prin situații dificile nu mă face material bun de psihoterapeut. Totuși, sunt într-o oarecare măsură pasionată de neuroștiință și psihologie. Deci, de ce să nu aflu mai multe în legătură cu acest subiect?

Mind Architect îți “proiectează” mintea

După cum îi zice și numele, Mind Architect sau MindArchitect se ocupă cu arhitectura minții. Paul Olteanu reușește să explice pe înțelesul tuturor modul în care funcționează creierul uman și cum putem lucra cu el pentru a obține tot ceea ce ne dorim.

Bineînțeles, nu e treabă ușoară și nu ne atingem obiectivele cum am bate din palme. Însă contează enorm primul pas și consistența, astfel încât să nu fi făcut acea mișcare în zadar.

De aceea, cred eu că Mind Architect nu doar modelează mintea și îi dă o formă, ci o și ajută să ajungă la țelurile propuse.

Aflăm informații prețioase despre elefant și călăreț – cele două elemente puternice care ne determină deciziile și acțiunile. Iar apoi, știind teoria, o vom putea pune în practică.

De exemplu, eu știam că un obicei se formează în 21 de zile. Nu am luat în calcul posibilitatea ca uneori să nu fie nevoie de această perioadă și să existe alte variabile care să influențeze respectivul lucru.

Despre stima de sine eram perfect conștientă că își are bazele în copilărie. Dar oare cum se face creșterea ei de la zero la maturitate?

În fiecare podcast e vorba de micile detalii care fac diferența. Îți dezvăluie secrete la care nici nu te-ai fi gândit!

Sunt la sezonul al 5-lea și îmi doresc să aflu cât mai multe, însă totodată mă străduiesc s-o iau ușor, pentru a mă asigura că acumulez o cantitate mare de cunoștințe.

Dacă psihologia la școală ar fi atât de interesantă, nu am niciun dubiu că tinerii ar ieși de pe băncile liceului mai pregătiți să ia viața în piept. Poate că vom avea parte de o schimbare în viitorul nu foarte îndepărtat…

Timp investit cu cap

Unul dintre cele mai mari defecte ale mele este lipsa răbdării. În general, îmi e imposibil să stau locului și să ascult pur și simplu ceva. Acesta este motivul pentru care și podcast-ul Mind Architect merge pe fundal în timp ce lucrez sau mă ocup de altceva.

Surprinzător este faptul că de multe ori mă opresc din orice fac și iau aminte la ce se discută. Temele abordate sunt de interes ridicat, care efectiv pun neuronii la încercare. Nu o dată m-am trezit întrebându-mă dacă și eu procedez în modul descris în podcast.

Mind Architect mă încântă tot mai mult cu fiecare episod pe care îl ascult. Nu regret deloc pauzele apărute în activitățile mele cotidiene și profit de ele pentru a-mi lua notițe extrem de folositoare.

Timpul investit în noi înșine și dezvoltarea personală este de departe cel mai mare premiu pe care ni-l putem oferi. Îmi pare rău numai că nu l-am cunoscut pe Paul Olteanu mai devreme. Aparent, a participat la TedX cu un discurs despre puterea cuvintelor încă în anul 2013.

Cum niciodată nu e prea târziu, voi face tot posibilul să mă joc cu timpul în favoarea mea de aici înainte. Te sfătuiesc să o faci tu!

Psihologie și psihoterapie

Și pe lângă toate discuțiile relativ lejere pe subiecte dificile din podcast-uri, un lucru important de precizat este acela că Paul Olteanu recomandă și cărți specializate în domeniu.

Prin urmare, chiar dacă te nemulțumește profunzimea în care decurge un anumit dialog (da, sub această formă se desfășoară majoritatea podcast-urilor Mind Architect), ai mereu opțiunea de a-ți satisface curiozitatea la următorul nivel.

În timp ce scriu aceste rânduri, îmi fac un plan referitor la câtă vreme va dura până ce voi reuși să termin lista de lectură pe care mi-am făcut-o deja. Îmi dă cu minus la orele de somn, dar oricum consideram că dormitul e supraestimat.

Uneori merită să faci sacrificii. Iar dacă nu le faci pentru tine, atunci pentru cine?

noriel.ro

Poate te va uimi, așadar, când vei auzi în podcast-urile Mind Architect că, în final, toate relațiile avute cu ceilalți izvorăsc din felul în care ne percepem și acceptăm pe noi înșine. Ce pot să zic, Mind Architect este o adevărată oază de cunoaștere a minții celor din jur… și mai ales că noastră.

Nu degeaba se spune că, odată ce știi cauzele unor greutăți ce îți sunt aduse în cale, nu mai ai cum să te enervezi.

Învață să îți înțelegi, ba chiar controlezi stările și emoțiile cu ajutorul lui Paul Olteanu, prin intermediul podcast-ului Mind Architect de pe YouTube. Urmărește și pagina de Facebook Mind Architect, pentru a afla toate noutățile care au (sau nu) legătură cu podcast-urile.

Share now:

Află noutățile din lumea mea

Te țin la curent cu ce mai postez pe blog, de la informații despre content și copywriting, până la cele legate de diversitate și incluziune. Promit că îți spun și povești interesante. Multe, multe povești.