Cum am ajuns de la frica de dentist la cabinetul Artisan din Oradea

N-am avut niciodată o dantură excepțională. De mică am întâmpinat fel și fel de probleme cu ea, iar o vreme destul de îndelungată am dat doar peste medici dentiști duri, care nu prea aveau idee cum să se comporte cu copiii.

Asta se datorează probabil și faptului că sunt ani de când nu reușesc să mă spăl singură pe dinți, iar mama, oricât s-ar strădui ea, nu reușește să o facă perfect în locul meu. Situația mea e mai complicată.

E dificil să îi cureți altcuiva dinții, pentru că nu știi cât de tare să apeși cu peria și cum să o faci corect. Pe lângă toate astea, gura mea e și incredibil de mică. Ce pot să zic, e mare doar la figurat, nu și la propriu.

Mi-a fost frică de dentist

Trecând peste stomatologia pentru copii, care a evoluat mult în ultimul deceniu în Oradea, de multe ori se dovedesc a fi înspăimântători chiar medicii stomatologi cu renume.

Știu despre ce vorbesc, fiindcă în urmă cu vreo 6 ani mi-a scos unul o măsea aproape pe viu. Anestezia nu-și făcuse încă efectul când doctorul a prins dintele cu cleștele. Mi-a dat imediat la o parte protestele cu un “n-are ce să te doară”. Și acum mă cutremur, amintindu-mi.

Am făcut hemoragie în noaptea respectivă… a fost o adevărată experiență. Una pe care n-aș vrea s-o repet și n-o doresc nimănui.

După cum îți poți imagina, am dezvoltat o frică groaznică de dentist. Vreo 2 ani nici n-am vrut să aud de o vizită la unul. Am cedat la un moment dat numai pentru că au început să mă doară dinții atât de tare încât nu am mai rezistat.

sosetaria.ro

Am trecut pe la mai multe cabinete stomalogice din Oradea

O vreme a fost nemaipomenit. Doamna doctor era atentă, drăguță, minunată. Și a rămas la fel, însă mami nu… Ea nu mai e la fel de sprintenă ca la 20 de ani și nu mă mai poate urca scările până la cabinetul dentist.

Am schimbat locul, dar și acea doamnă simpatică foc a schimbat mai apoi cabinetul de la parter cu altul la etaj. Așa că am rămas din nou fără dentist.

Teama mea nu trecuse niciodată complet, deci nu e de mirare că am evitat cât de mult am putut să caut un nou dentist.

Totuși, situația era diferită față de data trecută, pentru că acum aveam aparat dentar. Nu mai puteam amâna cu anii… Igiena orală e mai pretențioasă atunci când ai o grămadă de sârme în gură. Da, da, cunosc toate glumele cu fulgeratul. Sunt foarte amuzante, îți dai seama.

Ideea e că acum m-a luat durerea după câteva luni, nu a așteptat ani. Și deși mă temeam în pandemie, o noapte nedormită de vară (și cu analgezice luate) m-a convins să merg direct la urgențe, deoarece primul meu stomatolog nu avea timp să mă ia.

Acolo am fost din nou traumatizată. Mi s-a zis în maxim un minut de când m-am așezat pe scaun “n-am ce să fac cu măseaua, eu ți-o scot”. Rotițele mele din cap se învârteau cu viteza luminii. Adică eu am mers acolo să văd despre ce e vorba, nu să fiu pusă în fața unui fapt împlinit.

Un dinte lipsă, când porți aparat dentar, contează enorm. Se poate duce pe apa sâmbetei toată aranjarea. Bineînțeles că nu îmi doream să risc așa ceva. Nu m-am chinuit 4 ani cu sârmele degeaba, spunându-mi de fiecare dată când mă durea strânsul mantra “Dana, vei avea zâmbet de Hollywood. Merită efortul!”.

Am plecat mâncând pământul din acel cabinet. Dacă voi scoate măseaua cariată, va fi în condițiile mele (încă n-am făcut-o). Plănuiesc să-mi fac un implant în locul ei, dar deocamdată nu pot deschide gura suficient pentru ace și va urma o operație de alungire a maxilarului. În fine, asta e o altă discuție.

În final, mi-a surâs soarta și…

Am ajuns la Artisan, un cabinet dentist unde stomalogia este artă

Când deja îmi cam pierdusem speranța, am încercat o ultimă dată să merg la un cabinet recomandat de o dragă prietenă de-a mamei, care are rampă. Recunosc că nu eram tare încântată, mai ales că nu era genul de doamnă doctor de maxim 30 de ani și flower power, cum îmi plăcea și eram obișnuită.

Hei, nu mă judeca, pentru că experiența aceea cu scosul măselei pe viu fusese la un medic mai în vârstă. La fel au fost și vizitele nefaste din copilărie. Inevitabil mi-am creat impresia conform căreia medicii dentiști nu mai au răbdare după aproximativ 40 de ani.

Cu toate acestea, am fost uimită. Concepția mea s-a schimbat radical. Am fost tratată cu o atenție și o grijă deosebite nu doar de către doamna doctor Buzguța Violeta, ci de întreaga echipă a dânsei.

Oficial pot zice că am găsit cabinetul unde voi merge de aici înainte. Am o mulțime de motive pentru care voi face asta, iar mai jos ți le prezint pe cele mai semnificative.

9 motive pentru care recomand cabinetul dentist Artisan din Oradea

1. Serviciile sunt profesioniste

Artisan are medici dentiști experți, care nu se joacă, ci tratează orice problemă dentară cu maximă seriozitate. Tratamentul nu se face de mântuială, precizia și dedicarea fiind elementele cheie pe care se bazează munca din acest cabinet.

2. Confortul pacientului primează

Înainte de a se apuca de treabă, medicii se asigură că tu ești așezat cât se poate de confortabil și totul este în regulă. Chiar și în timpul lucrului, poți oricând sesiza disconfortul și se face tot posibilul ca el să dispară. Pacientul este pe primul loc!

3. Are echipamente moderne

Întreaga aparatură folosită de medicii dentiști este de ultimă generație. Și asta nu e tot. Inclusiv programările se fac prin intermediul unui soft modern. Acesta îți dă un mesaj pe telefon cu o zi înainte de noua vizită la stomatolog, pentru a-ți reaminti în cazul în care ai uitat de ea. Mie mi se pare extraordinar de util.

4. Atmosfera este familială

Am menționat deja grija și atenția de care te bucuri imediat ce treci pragul cabinetului. N-am specificat însă cât de drăguță și apropiată e întreaga echipă. Se simte armonia din cadrul ei și, mai mult, aceasta nu exclude pe nimeni. De la prima programare te simți în largul tău și primit cu brațele deschise în familia Artisan.

5. Medicii oferă soluții în funcție de nevoile pacientului

Gura mea e foarte mică, motiv pentru care e nevoie de atenție, răbdare și adaptare. Le-am primit pe toate din plin. Ba mai mult, a fost prima dată când mi s-a spus că, în cazul situației mele speciale, e ok să optez pentru o periuță de dinți electrică. Mamei îi este mai ușor acum și, după o singură lună, se vede o îmbunătățire majoră în igiena mea orală.

Plus că sunt ajutată să pot păstra măseaua pe care am refuzat s-o scot. Am apreciat enorm că se gândesc la ceea ce îmi doresc eu și nu-mi spun doar varianta cea mai rapidă și ușoară.

6. Se fac inclusiv implanturi

Nu mai ai motive să te stresezi cu tratarea și scosul dinților într-un loc, iar apoi căutatul unui dentist care face implanturi. Expertiza Artisan le permite pe toate, iar experiența le garantează reușita.

7. Regulile sale sunt adaptate în vreme de pandemie

Nu ai de ce să te îngrijorezi de îmbolnăvire. Cabinetul respectă toate normele necesare pentru a fi în siguranță, pacienții având la dispoziție inclusiv botoșei de unică folosință și mască de aceea specială pentru păr. Totul se face ca la carte!

8. Este situat într-o zonă liniștită și ușor de găsit

Artisan este un cabinet de stomatologie din Oradea, zona Rogerius. Practic îl găsești imediat pe strada Iza, puțin mai jos de Orășelul Copiilor – cum vii spre magazinul Profi.

9. Are prețuri accesibile

Stomatologia în Oradea are prețuri variate, depinde unde decizi să mergi. Dacă vrei un raport corect între calitate și preț, te sfătuiesc să alegi prețul de la cabinetul dentist Artisan.

Abonează-te pe blog și te voi ține la curent cu ce mai postez!

Share now:

Află noutățile din lumea mea

Te țin la curent cu ce mai postez pe blog, de la informații despre content și copywriting, până la cele legate de diversitate și incluziune. Promit că îți spun și povești interesante. Multe, multe povești.