Activități care ajută la relaxare – partea II

Dacă data trecută – articolul Activități care ajută la relaxare – partea I – am vorbit, printre altele, despre jocuri, relaxarea prin muzică și planșe de colorat pentru relaxare, acum continui cu alte activități… care se vor a fi cel puțin la fel de interesante și utile împotriva “războiului” cu rigiditatea. Doar nu aveai impresia că scapi atât de ușor, nu? 7 activități nu sunt nici pe aproape suficiente.

Și nu, nici acum nu-ți aduc vreun citat minunat despre relaxare. Însă vei putea găsi câteva luate de aici, de pe blog, pe Instagram. Încerc să fiu autentică, îmi spui tu dacă-mi iese.

Ajunge cu detaliile… organizatorice. Ești aici pentru a afla mai multe metode de relaxare și asta vei primi. Deci, hai să trecem la treabă!

Activități care ajută la relaxare – partea II

8. Respiră profund

Nu știu dacă respirația adâncă se integrează de minune în categoria activităților. Ce știu însă e că aceasta este una dintre cele mai bune și rapide tehnici de relaxare psihică. Trebuie s-o încerci!

Pur și simplu îți iei două minute libere undeva într-un colț în care riscul de întrerupere este minim. (Ar fi, evident, de preferat și să nu ai spectatori.)

Închizi ochii și te prefaci că ești într-un loc îndepărtat, doar tu cu tine. Atunci tragi taaare aer în piept, numeri cu calm până la 10 și expiri încet. Poți repeta procesul de câteva ori, până în momentul în care simți cum te inundă pacea.

9. Scrie o scrisoare

Îți place să scrii? În cazul în care răspunsul e negativ, gândește-te că nu e obligatoriu să existe un destinatar. Îți poți scrie ție, așa cum am făcut-o și eu în articolul – Scrisoare către mine.

Indiferent de ce ai crede, scrisul este o terapie. Te ajută să te descarci, povestind ce ai mai făcut, cum te simți și ce îți dorești. Nu uita că în trecut obișnuia să fie o formă de comunicare, care, deși e tot mai rar utilizată, nu-și va pierde niciodată strălucirea.

Setează un trend dacă vrei: scrie-le tuturor celor dragi o scrisoare și relaxarea minții este garantată!

10. Uită-te peste amintiri (poze și video-uri)

Uneori relaxarea plăcută poate include rememorarea celor mai de impact momente din viață. În definitiv, ele ne-au format și ni le amintim oricând cu entuziasm.

Nu te costă nimic să te așezi confortabil pe canapea cu un album vechi în brațe sau efectiv să te uiți peste pozele din telefon. Bine, poate că te costă puțin de tot să adaugi în peisaj (mai ales că e frig afară) o cană cu ceai sau una cu ciocolată caldă.

Astfel, avantajele vor fi maxime și vei avea un zâmbet pe buze încă dinainte de a începe călătoria prin apele atât de cunoscute…

11. Mergi la masaj

Mușchii sunt și ei tensionați, nu doar mintea. Prin urmare, un masaj constituie un amalgam de exerciții de relaxare. Întregul corp se bucură de beneficiile sale și creierul se va liniști la rândul lui.

Un expert știe exact ce puncte sensibile să atingă, astfel încât să te întorci acasă total relaxat și revitalizat. Tu trebuie să ai la tine doar o atitudine pozitivă!

Dacă vrei să te resfeți simplu, acasă, după duș, prietenii noștri de la vegis au produsele necesare pentru un tratament mai ceva ca la spa.

12. Vizionează un film / serial

Am fost atât de preocupată de blog, serviciu și alte nebunii, că au trecut de-a dreptul câteva luni fără să reușesc să mă delectez cu vreun episod măcar dintr-un serial pe care îl urmăresc. Am simțit diferența!

Acum mă organizez în așa fel cât să apuc cel puțin o dată pe săptămână să văd un film, dacă nu mai mult. Sunt mai veselă, mai energică și chiar mai optimistă. Desigur, depinde ce gen preferi… Probabil că un thriller nu mi-ar lăsa aceleași stări.

answear.ro

13. Înnoiește-ți garderoba

Cea mai șmecheră relaxare de weekend (pe lângă călătorii, care nu sunt indicate acum) o reprezintă cu certitudine shopping-ul. Poți petrece și o zi întreagă la mall, probând și comparând haine.

Pandemia ne-a făcut să ne adaptăm și din acest punct de vedere, iar acum cumpărăturile se desfășoară în general online. Încântarea e în mare măsură identică, doar timpul investit e mai scurt și uneori promoțiile sunt mai mari. Dă un click aici pentru a vedea cu ce produse aduce magazinul Answear relaxarea în viața ta!

14. Gătește

Nu te dai în vânt după bucătărie? E și normal, dacă ne gândim că pregătești aceleași rețete plictisitoare la nesfârsit. Gătitul este o artă! Problema este că, pentru a-i descoperi frumusețea, trebuie explorat.

Crezi că te descurci? Există site-uri dedicate gătitului, aplicații, canale de YouTube. Curiozitatea și ingredientele sunt ale tale, pentru că apoi intervine magia. Relaxarea sistemului nervos a devenit dintr-o dată delicioasă!

15. Descoperă zona în care locuiești

Presupun că nu locuiești în orașul actual de azi sau de ieri. Nu de alta, dar e cam dificil să faci schimbări mari geografice în condițiile actuale.

Totuși, tocmai pentru că locuiești de o perioadă lungă acolo, nu îi știi toate secretele. Ești mereu grăbit să ajungi dintr-o parte în cealaltă și frumusețea ce te înconjoară se pierde în fundal.

De aceea, îți propun să pleci în recunoaștere. Ia-o la pas prin împrejurimi, observă și analizează absolut tot. Vei identifica noi locuri perfecte de relaxare și îți vei crea o perspectivă nouă, (re)îndrăgostindu-te de zona în care stai.

Ai luat aminte la aceste activități de relaxare? Înseamnă că a sosit momentul să te relaxezi cu adevărat, deoarece acum sigur ai din ce alege. Simte-te bine și apreciază fiecare clipă liberă!

Abonează-te pe blog și te voi ține la curent cu ce mai postez!

Share now:

Află noutățile din lumea mea

Te țin la curent cu ce mai postez pe blog, de la informații despre content și copywriting, până la cele legate de diversitate și incluziune. Promit că îți spun și povești interesante. Multe, multe povești.